1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Diákírások: Kis beszámoló a  Tudásbajnokságról

2015. május 30-án rendezték meg a Tudásbajnokság nevű tanulmányi verseny országos döntőjét Szegeden, amelyet megelőzött a hatfordulós levelezős és a megyei forduló. Anyanyelvből és irodalomból is megmérettettem magam. A megyei döntőn mindkét tantárgyból 1. helyezést értem el, így részt vehettem az országos fordulón is.

Az országos döntő napján 8 és 9 óra között zajlott a regisztráció a szegedi sportcsarnokban, vagyis minden versenyző megkapta a részletes programtervet, valamint a kis ajándékot, egy Tudásbajnokság feliratos tollat. Eközben a színpadon hangulatos, ismert dalokat adtak elő. Fél tizenegykor megkezdődött az ünnepélyes megnyitó, amikor a verseny főszervezője beszédet mondott, amivel igyekezett eloszlatni izgalmunkat és magabiztosságra ösztönözni minket. Ezután két helyszínen folytatódott tovább az esemény. A feladatlapok megírása a Vörösmarty Általános Iskolában és a Tisza-parti Általános Iskolában folyt. A sportcsarnoktól az odáig vezető utat zöld lufikkal jelezték a segítők, ami szerintem nagyon ötletes megoldás volt. A Vörösmarty Általános Iskolában írtam meg a két dolgozatomat. Az anyanyelvi feladatsor 24 feladatból állt. Összetett feladatok fordultak elő, ahol ügyelni kellett a zöngésségre, a j-ly-s szavak helyesírására és az idegen szavak megfelelő értelmezésére. Az irodalom feladatlapban József Attila Jelen, mult, jövő és Vörösmarty Mihály A merengőhöz című verséből olvastam részleteket. Ezekhez kapcsolódott 18 kérdés a rímekről, a különböző motívumokról és a költői képekről. A megmérettetés után következett a várakozás. A verseny szervezői biztosítottak számunkra ebédet és különböző táncos, zenés előadásokkal szórakoztattak minket. Négy órakor elérkezett a várva várt pillanat, ugyanis elkezdődött az eredményhirdetés. Az első 10 helyezettet jutalmazták, és az első helyezést hirdették ki utoljára, ezzel is növelve az izgalmakat. Végül kiderült, hogy mindkét tantárgyból 4. helyezést értem el, aminek nagyon örültem.

Nagyon tetszett a versenyben, hogy sok szórakozási lehetőséget nyújtottak az idő igényes eltöltésére, és a feladatok egyszerre voltak játékosak és oktató jellegűek. Sajnos nyolcadikosként utoljára vehettem részt a rendezvényen, de örülök, hogy idén és az elmúlt években is kipróbálhattam ezt a versenyt, amit nagyon élveztem. Köszönöm tanáraimnak a felkészítést.

Harmati Lilla
Lutheratúra

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka