1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Benka Gála 

Az idei tanévben iskolánk névadójára emlékezve ismét megtartotta gála műsorát. A helyszín az Ótemplom volt. Dr  Czinkóczki Mihály Felügyelő Úr gondolatai után Grünwald Béla a Gyermekünkért és Jövőnkért Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Molnár Istvánné, iskolánk igazgatója kiosztotta a Benka-díjat, melyet Janowszky Viktória és Seregélyes Viktória 8.a osztályos tanulók kaptak, példamutató magatartásukért, közösségi munkájukért, tanulmányi és versenyeredményeikért. A díjátadót a gálaműsor követte.

A műsort egy keretjelenetbe ágyaztuk, melynek vezérfonalát a gyermekeket is érintő teológiai kérdések és gondolatok adták. Egy angyalka vezette helyes útra a gyermekeket, miközben a fellépő diákok megtették hitvallásukat az énekeken, jeleneteken és verseken keresztül. A műsorban szereplő csoportok és felkészítőik:

Weöres Sándor : Az éjszaka csodái , melyet Kovács Pannától hallhattunk, felkészítő tanára Hovorkáné Hegedűs Hajnalka.

Ezután egy "Menyasszony búcsúztatás"-t láttunk a Szederinda Énekegyüttes és Néptáncosok közös előadásában.  A műsort betanította Buzás Tünde és Boczonádi Zsuzsanna.

Az angyal megjelenése alatt, az iskolai csengettyű-szakkör előadásában az Áldjad én lelkem a dicsőség örök királyát c. evangélikus korált hallhattuk. A csoport vezetője: Himer Péter

Ezt követte a 7. évfolyam irodalmi műsora, melyet betanítottak Abonyi Éva, Megyikné Bagi Erika és Paraszt Attiláné tanárnők.

Énekkarunk  műsorszáma  a  Légy jó mindhalálig c. musicalből Az élet szép...kezdetű betétdal volt. A szólót énekelték: Gombkötő Réka 4.c, Csasztvan Angyalka 6.a, Rideg Regina 6.a és Kozák Ádám 6. b osztályos tanulók. Kórusvezető: Paraszt Attiláné Csilla néni

A 2.a  kéttanítási nyelvű osztályunk  előadásában láthattak egy nagyon kedves dalt. Betanították  Szilágyi Zoltán és Kohutné Trabach Gyöngyi.

Salamon király , a Tékozló fiú történetét  valamint a kertjelenetet a Szivárvány Színjátszó Tehetségműhely diákjai adták elő Himerné Duló Erika vezetésével.

A gála záróénekét iskolánk zenekara kísérte, a hangszercsoportok vezetői: Horváth Z. Olivér, Himerné Duló Erika és Himer Péter, aki a dalt hangszerelte.

Ünnepi műsorunkat Lázár Zsolt szívhez szóló gondolatai zárták. Köszönjük a gyermekeknek és felkészítőiknek ezt a színvonalas műsort.

Benka Gála 2016, fényképek 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka