1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Adj teret a mozgásnak!”- Magyar Diáksport Nap a Benkában

A hosszú Covid-időszak után a gyerekeknek, meg természetesen mindenkinek ismét lehetősége nyílt a mozgásra. Iskolánk nagyon fontosnak tartja, hogy a diákok minél többet mozoghassanak, ezért a rendkívüli helyzetben is, intézményünk tanítói jobbnál jobb, kreatív mozgásos feladatokat találtak ki. A Benkában már hagyománnyá vált a szeptember végi sportnap, ezért idén is csatlakoztunk a Magyar Diáksport Nap rendezvényéhez, melynek jelmondata „Adj teret a mozgásnak!” A különféle közös mozgásos, játékos tevékenységek fontosak, ugyanis olyan közösségformáló, egészségre pozitívan ható mozgásformákat ismerhetnek meg, amelyek minden körülmények között játszhatók életkortól függetlenül. Ezen a napon is az általunk felkínált játékoknak az elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek a szabadidő hasznos eltöltésére példát lássanak, valamint megmutassuk nekik, hogy mozogni nem csak sportpályán, sportlétesítményekben lehet, hanem kreatívan az intézmény vagy akár az otthon belső tereit kihasználva is.

A reggel zenés mozgással kezdődött, ahol a Benkás diákok és nevelők zenére történő táncos bemelegítéssel ráhangolódtak az egész napos sportolásra.

Az udvar ezen a napon játékos mozgástérré változott. Minden korosztály szívesen játszott a teniszlabda pályán, majd megismerve a szabályokat, párosokat alkotva versenyeztek egymással. Az egyik legnépszerűbb játék a kötélhúzás volt. Fiúk és lányok ugyanolyan bátorsággal álltak ki egymás ellen, küzdöttek nagy erővel, hogy a társaikat közös erővel és együttműködéssel el tudják húzni. A nap minden egyes pillanatában le lehetett olvasni a gyermekek arcáról a sok vidámteli pillanatot és örömöt.

A tanulók a nap folyamán kipróbálták magukat a pályán kialakított labdaügyességi feladatokban is, ahol a labdavezetésé, a kapura dobásé volt a főszerep. Labdajátékok közül a kosárlabda, kézilabda elemei sem maradhattak ki, mely sportágak nagyon népszerűek iskolánkban. A floorball játék nagy koncentrációt igényelt a játékosoktól, de mindenki ügyeskedett a játékok során. Az új udvari felfestett játékok, a twister, a kezes-lábas ugróiskolák, a hagyományos ugróiskola, a tükörjátékok mind nagy népszerűségnek örvendtek.

Az Európai Diáksport nap jelmondata „Adj teret a mozgásnak!”. A tanulók az intézményünk épületén belül, a tornateremben, a folyosókon, a tantermekben különféle logikai feladványokkal összekapcsolt mozgásos feladatokban vehettek részt.

Bízunk benne, hogy a mozgást népszerűsítő közös program elérte a célját: a szabadidős mozgásformák nem csupán időtöltést jelentettek tanulóink számára, hanem testi, szellemi felfrissülést is egy jó közösségben, valamint rálátást is kaptak arra, hogy bizony, mindenhol lehet és érdemes mozogni.

Farkas-Gergely Arnold Zoltán

szervező

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka