1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Vendégek a Benkában

Román vendégeink, akik Piskiről, a Zsil-völgyéből és Déváról érkeztek a városunkba, azzal a céllal látogattak el hozzánk, hogy megtekintsék az iskolánkban folyó karácsonyi, adventi készülődést. Szállásuk a Szlovák Iskolában volt, az étkezésre pedig a mi iskolánk ebédlőjében került sor. Több program lehetőséget is felkínáltunk a csapatnak. A várossal való ismerkedésből a fürdőt helyezték előtérbe, kipróbálták az uszoda lehetőségeit. A felnőttek egy csoportja ellátogatott alsó tagozatos osztályainkba, ahol megcsodálták a feldíszített, karácsonyi hangulatot árasztó tantermeket. Másnap reggeli után a felső tagozat épületével ismerkedtek meg. Nagyon sok újdonságot, sok ötletet láttak, melyeket szinte mindenki meg is örökített a fényképezőgépével. A program egy fellépéssel folytatódott. Tánccsoportjuk a mozgáskorlátozottak karácsonyi műsorában iskolánk vendégeként lépett fel, ahol nagy sikert arattak a produkciójukkal. Az ebédet egy múzeumi program követte. Fergeteges táncház, valamint karácsonyfadíszek készítése várt még rájuk. A Körös Televízió riportot készített a társaság néhány tagjával. Vacsora után egy jó hangulatú közös éneklésre került sor, ahol román és magyar dalcsokorral és citeramuzsikával kedveskedtünk egymásnak.

Másnap hazautazás előtt kölcsönösen megajándékoztuk egymást. Az indulás előtt vendégeink az ajándékokon kívül dalban fejezték ki köszönetüket, mely arról szólt, hogy a néhány nap alatt szívükbe zárták azokat az embereket, akikkel itt találkoztak.

Szeretnénk kifejezni köszönetünket: a Szlovák Általános Iskolának, a Vajda Péter Művelődési Központnak, a Városi Uszodának, a Tessedik Sámuel Múzeumnak, Rohony Miklós ügyvezető igazgatónak, Erdélyi István ügyvezető igazgatónak, Klenk József egyházi felügyelőnek, a Körös Televízió munkatársainak, iskolánk dolgozóinak, Kozma Márk tanulónak, akik segítségükkel támogatták a programok sikeres megvalósítását.

 

Védőné Dobrotka Edit

pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka