1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Benka Gála

 

„Az okosságnak és tudománynak drága voltára taníts meg engem, mert hiszek a te parancsolataidnak.”
                                                                        (Zsoltárok könyve 119,66)

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola közössége 2014. április 12-én tartotta hagyományos kulturális gálaműsorát az Evangélikus Ótemplomban. Az ünneplő közönség soraiban köszönthettük városunk vezetőit, egyházközségünk presbitereit, nyugalmazott pedagógusainkat és a szülői közösséget.

Diákjaink színes műsorral köszöntötték- angol és német nyelven is- a tavaszt, megemlékeztek iskolánk névadójáról és a Költészet Napjáról. A délután során sok olyan gondolatot hallottunk, melyekből gyakorlati útmutatást kaptunk arra, hogyan válhat az ige a mindennapok részévé. Az iskolánk alsó tagozatos énekkara a gyerekek csengő hangjával betöltötte a közönség szívet-lelkét melengetve az Ótemplom ódon falait. Weöres Sándor emlékévhez kapcsolódóan, a felső tagozatosok előadásában felcsendülő verseken keresztül átélhettük a ritmus és a kép sajátos zeneiségben való eggyé olvadását. A szebbnél szebb versek között gyönyörű dallamok csendültek fel csengettyűn, zongorán, orgonán, furulyán, klarinéton, valamint egy vidám népdalcsokorral is kedveskedtek tanulóink.

A gála legünnepélyesebb pillanata ebben az évben is a Benka-díj átadása volt, melyet az a végzős diák érdemel ki, aki a nyolc év alatt kimagaslóan teljesített mind a tanulmányok, mind a versenyek terén és a közösségi élet aktív szereplőjeként is példaként állhat diáktársai előtt. A 2013/2014-es tanévben Ribár János nyugalmazott esperestől, Molnár Istvánné igazgató asszonytól, Babák Mihály polgármester úrtól, Lázár Zsolt esperes úrtól, Grünvald Bélától, a Gyermekünkért, Jövőnkért Alapítvány elnökétől és Révész Éva osztályfőnöktől ezúttal Csonki Flóra, nyolcadik évfolyamos diák vette át iskolánk elismerő plakettjét.

A műsor zárásaként Czinkoczky Mihály felügyelő úr osztotta meg gondolatait az ünneplő közösséggel. Méltatta a diákok felkészültségét, érett előadásmódját, fegyelmezettségét. Köszönetét fejezte ki a felkészítő pedagógusoknak, iskolánk minden dolgozójának, hogy egy rendkívül színvonalas, szellemet és lelket egyaránt tápláló tartalmas délutánt tölthettünk el együtt.

Molnár Eteléné
igazgatóhelyettes

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka