1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Pusztaottlakán jártunk

 

Az iskolagyümölcs program által írt pályázaton iskolánkból 43 tanuló és 3 kísérő nevelő vett részt Pusztaottlakán egy olyan szakmai napon, ahol a térségben folyó zöldségtermesztéssel és a Likefest Park néven működő vadasparkkal ismerkedhettünk meg. A parkban nemcsak Magyarországon élő, hanem más földrészekről származó állatokkal is megismerkedtünk. Igényesen kialakított környezetben nézhettük meg: a kaméleont, a különböző őserdei papagájokat, a szurikátákat, a mókusokat és sok más apró termetű állatot. A csoport kedvéért a még „gyermekkorban lévő” utódokat nagy örömünkre meg is simogathattuk. A nagytestű állatokat, mint pl. a tevét, lámákat, muflonokat, szamarakat, mangalicákat, szarvasokat karámokban, kifutókban tekinthettük meg. A park területén katonai helikopter, játszótér, kocsiszín, igényesen kialakított kerti tó, félig nyitott nagy alapterületű csarnok, pihenőhely, 40 fő részére vendégszobák és egy működő ortodox fatemplom található, mely a máramarosi templomok mintájára épült néhány éve. Van lovaglási és kocsikázási /hintón is/ lehetőség is a parkban, melyből mi a póni lovaglást próbáltuk ki a gyerekek nagy örömére.

A térség nyújtotta munkalehetőség helyszínére két lovas kocsival látogattunk el, ahol megmutatták milyen munkafolyamatokon keresztül jut el a mag addig, amíg a paprikáról és a dinnyéről leszedhetik a termést. Mindezt láttuk a fóliasátrakban és a szabadföldön. Közben megmutatták a kazánt, beszéltek a fűtésrendszerről és láthattuk a nagy 20 000 literes víztartályt is. Gazdagodott a gyerekek szókincse is, hiszen ilyen szavakat hallhattak mint: csepegtető öntözés, csíráztató kamra, körbála, kazán, alagutas ültető rendszer, sejtes fólia, mely melegben kitágul és a hidegben összehúzódik. A szabad levegőn való tartózkodás miatt jó étvággyal fogyasztottuk el az ebédet az igényesen kialakított „sátorban”.

Védőné Dobrotka Edit
munkaközösség vezető

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka