1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Erősítsd meg Istenünk, amit cselekedtél értünk!” - Konfirmáció 2014.

A fenti idézet egy ősi imádságunkból, a Confirmából származik, melyet áldásra emelt kézzel énekelnek a lelkészek a konfirmációi istentiszteleten, a frissen konfirmált fiatalok felé fordulva. Nagyon felemelő pillanat ez, melyre reménységünk szerint sokan még idős korukban is emlékeznek. Egy meglehetősen hosszú út vezet el idáig, attól a naptól kezdve, mikor az evangélikus kisdiákok először ülnek be izgatottan a templompadba.

Hiszen evangélikus diákjaink életében a 6. osztály fontos állomás és fordulópont egyben. Mert gyülekezetünk régi hagyománya szerint a 12 éves gyermekek konfirmálnak.

Mit jelent ez? Maga a szó, konfirmáció, egy latin kifejezés, jelentése: megerősítés. A konfirmált diák, ezután már nem számít gyermeknek, legalábbis az evangélikus egyházban, hanem ugyanúgy, ahogyan a felnőttek részesülhet az úrvacsora szentségében. Eddig eljutni azonban csak szorgalmas tanulással, és Isten üzenete iránti nyitottsággal lehetséges. A tanulók – konfirmandusok – elsajátítják az evangélikus egyház alapvető tanításait, ebből vizsgát is tesznek, majd a konfirmációi istentiszteleten hitvallást mondanak, áldást kapnak, és életükben először térdelhetnek az oltárhoz, hogy magukhoz vegyék az Úr Jézus Krisztus testét és vérét, benne bűnbocsánatot, életet, és az üdvösség ígéretét.

Június 1-én vasárnap délután került megrendezésre a konfirmációi vetélkedő, ahol csapatverseny formájában adtak számot gyermekeink a tudásukról, és arról, mennyire tudnak együtt dolgozni. Jókedvű, kedves alkalom volt ez, változatos feladatokkal mértük le az elsajátított tananyagot, feladatlapokkal, de kreatív játék formájában is.

Tétje is volt, hiszen a győztes csapat tagjai ingyen vehetnek részt a Déli Evangélikus Egyházkerület konfirmált fiataloknak szervezett táborában, Bonyhádon. Pünkösd hétfőjén – június 9-én – tartottuk a konfirmáció ünnepi istentiszteletet, ahol a hagyományos fehér ruhában álltak meg a fiatalok az ünneplő gyülekezet előtt. Fontos lépés ez egy evangélikus fiatal életében, bízom benne, hogy valamennyien érezték a súlyát. A mi imádságaink pedig azért szólnak, hogy a mindenható Isten áldja meg Szentlelkével őket, és tartsa, erősítse meg őket a hitben, reménységben és szeretetben.

Horváth Anikó

A konfirmandusok névsora:

Aszódi Petra Gabriella

Babecz Richárd

Bakró Szabina Katalin

Balás Kitti

Bánfi Péter

Becsei Zita

Csonki Napsugár Bettina

Farkas Bence

Filip Dániel László

Ganyecz Zalán Mihály

Gazsó Hanna Bianka

Gombkötő Gréta

Hortobágyi Ádám

Janowszky Viktória

Kondacs Dóra Alexandra

Kondacs Martin

Kovács Panna

Kugyela Szabina

Kupecz Márta Ágnes

Kupecz Dávid

Megyik Róza Panna

Mikó Dániel

Mojzsis Martin

Molnár György Zoltán

Opauszki Kata Erika

Pályi Viktória Petra

Pásztor Máté

Pribelszki Boglárka Bettina

Rohony Márk Gábor

Szappanos Gergő

Szekretár Zsanett

Szrnka Patrik Mihály

Szűcs Fanni

Tömösközi Ákos

Uhljár Alexandra Éva

Zahorecz Bence

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka