1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Részt vettünk a tiszakécskei Népzenei Táborban

 

„A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése. A népek legendái isteni eredetűnek tartják. S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet.”

Kodály Zoltán

 

Idén nyáron első alkalommal vettünk részt a Tisza Folk Alapítvány által szervezett Népzenei Táborban Tiszakécskén, ami 2014. július 20-tól július 25-ig tartott. Mivel ebben az elmúlt tanévben lehetőséget kaptam a vezetőségtől arra, hogy népdal szakkört indítsak, úgy gondoltam ezen a nyáron megkoronázhatjuk egy élményekkel dús, egyben oktatással összekötött táborral. A résztvevőket kiscsoportokba bontották, ahol a kinevezett oktatók foglalkoztak velük. A mi gyermekeink a Bóbita Kisegyüttes tagjai név szerint: Kohut Gyöngy Judit, Karas Luca Dorina Havay Viktóriához (Etnográfus, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere, a Tallabille Trió tagja) kerültek, ahol Moldvai népdalokat tanultak. A Szederinda Énekegyüttes tagjai: Jakab Sára Lujza, Tusjak Tamara, Veszter Viktória, Seregélyes Viktória, Gombkötő Gréta, Bagi Bettina Kata pedig Parlagi Renátához (népdalénekes, TikTrió tagja), ahol Pál István nyomán Palóc népdalokat tanulhattak. Az egy hét célja, hogy a résztvevők mélyebb betekintést nyerjenek a népzenéről, népdalokról. Ez nem csak a kiscsoportos foglalkozásokon mutatkozott, hanem a délutáni, és esti programokon is. A lányok részt vehettek kézműves foglalkozásokon, esti népi játékokban, népzenei koncerteken, és táncházakban, ahol élő muzsika szólt citerával, furulyával, vonós hangszerekkel. Ami sajátossága a tábornak, hogy a megtanult népdalokból, népzenéből, CD-felvételt készítenek, ami később megvásárolható bárki számára. Az utolsó napon pedig egy gálával zárják le ezt az izgalommal teli hetet, amit szintén DVD-re rögzítenek, és később megvásárolható. Büszkén jelentem, hogy a mi gyermekeink a szülei személyesen eljöttek, és megnézték, mennyit fejlődtek, tanultak az egy hét alatt, és egy fantasztikus színvonalas záró gálaműsort láthattak a tiszakécskei Arany János Művelődési Központban. A gyermekekkel együtt már alig várjuk, mikor mutathatjuk be a szarvasi közönségnek az ott tanult dallamokat!

 Boczonádi Zsuzsanna tanítónő

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka