1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Autómentes nap a kardoskúti Fehértónál

Az autómentes nap alkalmából kirándulást szervezet a Szarvasi MTTSZ Szabadidős és Lövészklub a kardoskúti Fehértóhoz, amin 9 tanulóval mi is részt vettünk (2014.09.20). A kerékpárokkal együtt vonattal utaztunk Orosházára, ahonnan 16 kilométeres kerékpártúra várt ránk. Kellemes időben, jó hangulatban tettük meg az útat. Sok színű program várt minket.

Volt lehetőségünk kiprobálni a kézműveskedés, agyagozást, csuhézást, fafaragást, síp-lánc készítést. Megnéztük a szürke marhákat, birkákat, az állatsimogatóban kézközbelbe kerültek a kis állatok is. A pónilovaglás után megtekintettük a vándorsolymok bemutatóját, amit egy utazás követett a Dotó vonaton, a célállomásunk a Fehértó felé, ahol további gazdag programokon vehettünk részt. 

Buzás Mihály
rajztanár

A következő sorokban két résztvevő tanulónk élménybeszámolója olvasható: 

Szombaton fél tízkor indultunk vonattal. Orosházán leszálltunk és 16 kilométert bicikliztünk, míg Kardoskútra értünk. Először körülnéztünk. Nagyon sok kézműves foglalkozás volt. Csuhéből lehetett babát, karkötőt, díszt készíteni, fonalból karkötőt. Fából sípot, nyakláncot, pörgettyűt. Agyagból edényeket, tányért, vázát. Ezután felültünk a Dottó vonatra. Elmentünk vele egy jurtához a tó mellé. Ott íjászkodtunk amelyben beöltözött emberek segítettek. Ezt követően a kilátó tetején egy távcsővel néztük a tavat és a tó madárvilágát. Nagyon szép madarakat láttunk, majd a tó medrében sétáltunk. Megnéztük a szürkemarhákat és a birkákat. Volt egy állatsimogató is. Kipróbáltuk a népi játékokat. Ezután megnéztünk két vándorsólymot amiknek a lábát és a szárnyait is megfogtuk. Később lovagoltunk is. 

Kiss Virág
5.a

A vasútállomáson gyülekeztünk 9:00 órakor. De indulás előtt fel kellett pakolni a vonatra a bicikliket, hiszen Orosházától kerékpárral mentünk. Az úti cél Új Fehértó volt. Nagyon izgatott voltam, végül is ez volt az első alkalom, hogy vonaton utaztam. Nagyon jól szórakoztunk az odafele úton, csak a biciklizés kissé fárasztó volt. De megérte! Láttunk sok népi játékot, érdekes kézműves foglalkozásokat, sőt még zenekart is! De legjobban az íjászat és a pónilovaglás tetszett! A póniknál volt még egy kiscsikó is nagyon aranyos volt! Az íjászatra kis vonattal mentünk. Még egy jurtát is láttunk! A kilátónál volt két tó. Az egyiket majdnem körbejártunk. Hatalmas és gyönyörű volt. A hazafelé menet sem volt unalmas. Megálltunk egy kicsit Orosházán. Nagyon jó volt ez a kirándulás, ha máskor is lesz, jelentkezni fogok újra! 

Mester Dóra
5. a

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka