1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Matek sikerek

A matematikát kedvelő diákok számára elkezdődtek a tavaszi versenyek. Iskolánk tanulói részt vettek a 28. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, melyen igen szép eredmények születtek. Az ötödik osztályos Szpisjak Zsófia megyei első helyezett lett, így ő képviseli megyénket az országos megmérettetésen áprilisban Debrecenben. Zsófi már rutinos versenyzőnk mondható, mert ez elmúlt tanévben negyedikesként is részt vett az országos versenyen Kecskeméten, ahol 27. helyet ért el.

A hatodik évfolyam versenyét is benkás diák nyerte, Szpisjak Bence nyakába is aranyérem került. Természetesen ő is továbbjutott az országos versenyre. A testvérpárnál és szüleiknél jobban csak felkészítőik voltak boldogabbak. Zsófi tanára Révész Éva, Bence pedig Szabó Józsefné, Anikó néni tanítványa. A verseny szervezői díjazták a legjobban teljesítő tanulók felkészítőit is.

Két nyolcadikos tanulónk is meghívást kapott az eredményhirdetésre, Frankó Dániel 13. Kutas Csaba pedig 14. helyezett lett a megyei fordulóban, felkészítőjük Juhászné Kurucz Edit. Dani az elmúlt héten vett részt az országos Varga Tamás Matematikaversenyen, melynek eredményét még várjuk.

Az említett tanulók a Jedlik MatFizVersenyen is részt vettek, ahol a Szpisjak testvérek szintén kiválóan szerepeltek és utazhatnak az országos versenyre tanárukkal Juhászné Kurucz Edittel, Nyíregyházára.

Magunk mögött tudjuk a Pangea többfordulós matematikaverseny első fordulóját, melyre sok diák nevezett.

Az elkövetkező időszakban zajlik még iskolánkban a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, amire szép számmal jelentkeztek tanulóink.

A tavasz folyamán részt veszünk még az 5-6. évfolyamosokkal a Sárrét Kis Matematikusa versenyen és 7-8. osztályosokkal a Nemzetközi Matematikaversenyen Mezőberényben.

A Zrínyi verseny középiskolai megfelelője a Gordiusz Matematika Tesztverseny, ahol iskolánk volt tanulói is sikeresen szerepeltek. Jakab Máté 12.osztályos tanuló Bács-Kiskun megyében első helyezett lett, Janowszky Viktória kilencedikesként Csongrád megyében 11. helyezést ért el.

 Sok sikert és jó versenyzést kívánunk tanulóinknak!

Révész Éva

pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka