1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Sítábor Gyergyócsomafalván

Naplót írtunk a táborban töltött napokról, a következő sorokban részletek olvashatók belőle.

Az első napon Nagyszalontán megtekintettük Arany János szülőházát, megemlékeztünk születésének 200-ig évfordulójáról, majd Bánfihunyad belvárosában megnéztük a 600 éves református templomot, ahol neves íróink, költőink is megfordultak. Erdőszentgyörgyön II. Erzsébet szépanyja kastélyban gyönyörködtünk. A szerencsés megérkezést követően szeretettel fogadtak bennünket a háziak. Másnap reggel friss hó fogadta a tábor lakóit és délben már mindenki megtanult annyira síelni, hogy a pálya felső részéről is ügyesen lejöttek Zalán Csaba bácsi vezetésével.

A sítábor második napján rövid síelés, "medvekergetés" és motoros szánozás után tovább csiszoltuk sítudásunkat. 

Szerdán meglátogattuk hivatalában Márton László Szilárdot Gyergyócsomafalva polgármesterét, aki polgármesteri szolgálatát azóta viszi, amióta a benkások ide járnak síelni. Nagyon örült, hogy ilyen régóta járnak a szarvasiak a falujukba. A jelenlévő gyerekek megkérték, hogy a jövőben kicsit nagyobb hóról gondoskodjon polgármester úr. Aki egy mosollyal jelezte, hogy mindent megtesz, ami rajta áll. Ezt követően a gyerekekkel meglátogattuk a csomafalvi Páli Szent Vince délutáni foglalkoztatót, amit Böjte Csaba testvér alapítványa működtet. A gyerekeknek átadtuk azt a sok sok ajándékot és tartós élelmiszert amit a sítábor résztvevői és a szarvasiak gyűjtöttek. Közös énekléssel zárult a negyedik meglepetés látogatás.

Negyedik napon pihentünk, besétáltunk Gyergyocsomafalvára, csúszkáltunk a hódombról es este sieltünk a fényes csillagok alatt. A "Ki mit tudon" Galla Miklós dublőre (Molnár Bence), Tabányi Mihály tangóharmonikás dublőrei (Lukács András, Lukács Alíz, Kovács Bálint) mutatták be színvonalas előadásukat. Többen a vicc kategóriában indultak (Lázár Dániel, Szabó-Mravik Szabolcs, Pribelszki Zoltán).

Az utolsó síelős napunkon Bucsin tetőre mentünk, ahol ismét téli táj fogadott minket. A közel egy méteres hó nem csak a szemnek volt kellemes, de síelni is lehetett rajta. Az egész napos síelés után a finom vacsora várta a csapatot. A sok jelentkezőre való tekintettel folytattuk a ki mit tudot, a hetet az ünnepi díjkiosztás zárta. Mosolygós szép nap volt a 2017-es benkás sítábor utolsó napja is.

Hazafele a Bucsin tetőn télies útviszonyokkal találkoztunk, de a völgybe érve már a tavaszi napsütést élvezhettük. Fél úton hagyomány szerint a Deszkás pizzázóban ebédeltünk, majd a Királyhágónál, illetve Nagyszalonta előtt egy állatparknál pihentünk meg. Idén is jól sikerült a tábor, mindenki "épkézláb" jutott haza.

A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség Facebook oldalára folyamatosan kerültek fel a friss képek.

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka