1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Országos siker a Luther előadás

Színjátszósaink 6. alkalommal adták elő áprilisban a Luther zenés életrajzi történetet és minden alkalommal vastapssal jutalmazta őket a közönség.

Három szarvasi előadásunk volt az Ótemplomban. Ma már mondhatjuk, hogy mennyivel egyszerűbb hazai pályán szerepelni.

Orosházán, egy reformációs projekthetet zárt az előadás. 500 kisdiák nézte és hallgatta gyermekeinket egy előadóteremben. Új helyszín, új hangzás és a mi kis színészpalántáink úgy játszottak, mintha ez a legtermészetesebb lett volna. Még hivatásos színészeknél is komoly bejárás előz meg egy új színpadon történő előadást, de a benkás színjátszósok koncentrálva ugyan, de áthidaltak minden akadályt természetesen a siker nem maradt el.

Tiszanánán, egy református templomot alakítottunk át színházzá, ahol szintén óriási sikerük volt a kisdiákoknak.

Bonyhádon, a Déli Egyházkerületi missziói napon vettünk részt. Egy hatalmas sportcsarnokot kellett átalakítani a reformáció színterévé. Nagyszínpaddal, profi technikával szembesültek gyermekeink. A tér nagysága kiemelte, hogy bizony kisdiákok adják elő ezt a nehéz darabot, de az előadás nagyságán ez természetesen mit sem változtatott. Az előadás végén 1300 ember, állva tapsolta a szereplőket. Katartikus siker és élmény. Ezek a gyermekek, akik nem kapnak oklevelet, akik nem kapnak érmet munkájukért, de lélekben való kiteljesedésük részévé válnak ezek a pillanatok és persze egyre több helyen ismerik meg a szarvasi benkások színésztehetségét is.

Köszönöm diákjaimnak, a segítő kollégáknak az iskola vezetőségének, Lázár Zsolt Esperes Úrnak és természetesen a szülőknek, hogy ilyen élményhez segítik gyermekeinket. Isten áldása legyen további fellépéseiken!

És most néhány idézet a gratuláló levelekből:

"Semmi sem lehet biztosabb lépcső az Isten szeretetéhez, mint embernek embertársa iránti szeretete."

Ezt a nagy-nagy szeretetet éreztem szombaton Bonyhádon a szívemet, lelkemet,szememet gyönyörködtető napban. Ígértem, amit én csináltam képet a csodálatos színdarabról, elküldöm. Visszanéztem videón, csak csodálom azt az átélést, fegyelmezett szereplést, amit a gyerekek nyújtottak Innen is nagy tisztelettel gratulálok! Hatalmas élmény volt!

Kiss Magdolna

„Ma délután a tiszanánai református templomban egy felejthetetlen élményben volt részünk. Egy igazán szép, szívhez szóló előadással lettünk gazdagabbak. Méltó megemlékezés a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Köszönet a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola színjátszó csoportjának és a két rendezőnek Himerné Duló Erikának és Himer Péternek. Szívből gratulálok!”

Kovácsné Vas Éva

„Valóban felejthetetlen és csodálatos volt. Köszönettel vettük, hogy színvonalas előadásukkal megtisztelték településünket is. „

Pállai Róza

Himerné Duló Erika

Szivárvány tehetségműhely-vezető

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka