1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Téltemetés Benkás módra

A farsang szó jelentése mindenki előtt ismert: álarcosbál, karnevál, téltemetés, maszkabál, stb.

De hogy megtudjuk, vajon mit jelentett idén a farsang szó a benkások számára, arra egy teljes nap állt rendelkezésünkre.

Február 9-én kissé szokatlan módon indult a nap az alsó tagozaton. Eltűntek a tanító nénik és a tanító bácsik; és a tantermekben olyan népszerű figurák jelentek meg, mint például Mickey Mouse, vagy Piroska; a vidám bohóc, vagy a királylány.

De eltűntek a gyerekek is. Érkeztek viszont Supermenek, hercegnők, cicák, bohócok, ördögök, angyalok, varázslók, és még sorolhatnám.

És ha már így alakult, az elvarázsolt tanító nénik és bácsik, valamint a gyerekek csaptak egy jó kis farsangi mulatságot. Játszottak, táncoltak, versenyeztek, ettek-ittak, tombolán nyertek.

A varázslatnak a harangszó vetett véget. De csak rövid időre, hiszen délután a felsősök folytatták a Cervinus Teátrumban.

Ők már szüleik, nagyszüleik társaságában tették mindezt. És hogy nekik mit jelentett a 2018-as farsang? Lássuk…

Az ötödikeseknek az első nagy szereplés lehetőségét, melynek során egy-egy kérdésre keresték a választ. Az „a”- sok arra, hogy vajon illik-e a tánc a magyarnak? A tapsból úgy ítélték meg, hogy nagyon is. A „b”- sek pedig arra, hogy „Vajon kire ütött ez a gyerek?” A válaszokból kiderült, hogy ez bizony attól függ, épp mi történt az emberfiával.

A hatodik évfolyam tanulói ebben az évben a humorosabb oldalukat mutatták meg.

Az „a” osztályban egy nagy probléma kellős közepébe csöppentünk bele: elromlott Csaba bácsi x-box ketyeréje. A hiba elhárítása ugyan megtörtént, ám mellékhatásként a karakterek megsokszorozódtak, így a színpadot Just Dance, azaz „csak” tánc töltötte be.

A „b” osztály gondoskodott róla, hogy az otthonülők se maradjanak le semmiről, hiszen a TV Híradó farsangi különkiadással jelentkezett. Kapcsolták az uszodát, ahol egy úszóverseny zajlott, tudósítottak az ország tortája konyhájából, megtudhattuk, hogy milyen időre számíthatunk, végül egy fergeteges utcabál képeivel búcsúztak.

A „c” – sek produkciójából megtudhattuk, hogy milyen nehéz ma a diákok sorsa. Az iskolában bizony néha tanulni is kell. De megoldást is találtak a problémára, hiszen hallhatta a kedves közönség, hogy mennyivel könnyebben ment A walesi bárdok, ha volt némi zenei aláfestés. Verstanulással elszenvedett perceiket pedig rímekbe szedve osztották meg szüleikkel, tanáraikkal.

A hetedik osztályok műsorai a gyerekek ötleteire, elképzeléseire, koreográfiájára építve születtek meg.

A 7.a korunk egyik nagy problémájára hívta fel a figyelmet, ez pedig nem más, mint a televízió. Két ezermester egy időgépet eszkábált össze, ám a működés közben őket is beszippantotta a virtuális világ.

A „b” osztály életképeket villantott fel, melyekben minden időszakot egy-egy jellemző zeneszámmal és tánccal, színpadképpel illusztráltak. Néhány perc alatt felelevenedett az óvodáskoruk, kisiskolás szokásaik, kamaszkoruk, és bepillantást adtak elképzelt felnőttkorukba is.

A 7.c –ben a farsang előtti káoszt kellett rendbe tenni. Higgyék el, nem egyszerű feladat összeegyeztetni a különböző ötleteket, igényeket, hogy végül mindenki tetszésére legyen a műsor. Nos, bátran állíthatjuk, hogy ez a „c”-seknek sikerült, és egy összehangolt tánccal léptek színpadra.

És végül a végzősök… A bál főszereplői… Akik néhány hónap múlva már elhagyják a Benkát…

Hölgyek és Urak. Akik gyönyörű ruháikban, csodálatos keringővel, megható percekkel igazi báli pillanatokat varázsoltak a színpadra és szüleik szívébe.

A nyitótáncok mellett mindhárom búcsúzó osztály készült még egy produkcióval.

A 8.a osztály – a tőlük megszokott módon – egy pörgős tánccal búcsúzott a benkás farsangoktól, melyben a régi slágerek hallatán a közönség vastapsa nem maradhatott el.

A 8.b – sek egy nagyon látványos színpadi előadással, árnyjátékkal kápráztatták el a nézőket. Iskolánkban eltöltött éveik legmeghatározóbb pillanatait láthattuk a vásznon megelevenedni.

A 8.c osztály pedig bebizonyította, hogy osztályfőnökük számára ők testesítik meg az álomosztályt.

A délután fénypontjaként pedig a Szivárvány Tehetségműhely a Fame című musical főcímdalával búcsúzott az idei farsangtól.

Szabó Józsefné

 DÖK segítő tanár

A hivatkozásokra kattintva, műsoronként csoportosítva lehet megtekinteni a fényképeket. 

Fényképek a nyolcadikos keringőkről (a képeket készítette: Gácsiné Petrovics Szilvia):

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka