1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Idegen nyelvi siker az országos levelezős versenyen

A tavalyi siker után idén is több csapattal nevezett a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda a HEBE országos levelezős versenyre.

A felsős diákok számára az előző évhez képest különbséget jelentett, hogy 3 forduló helyett az egyéni és csapatban induló nevezőknek 5 fordulóval kellett megbirkózniuk, tehát egész tanévben bizonyítani kellett szorgalmukat és kitartásukat, német nyelvtudásukat.

A 7. a osztályosok közül idén kétszer annyian vették a bátorságot a rendkívül összetett és sokoldalú tudást számon kérő megmérettetéshez: Hóbely Márkó és Domján András, Molnár Tamara és Szebegyinszki Szofi, Gácsi Gergő és Bagi Csanád, Karas Luca és Kohut Gyöngy csapatban, Czifra Zalán egyéniben nevezett.

A verseny öt témakört érintett: a nagyvárosban, a csodálatos univerzum, turistaként Magyarországon, szeretet és szerelem valamint gasztronómia, ami bizonyítja, hogy a nyelvi ismeretek mellett földrajz, asztronómia, filmművészet és irodalom terén is lehetőség nyílt a tudástár bővítésére. A csapatoknak továbbá minden fordulóban egy projektet is ki kellett dolgozniuk, ami összehangolt munkát és nagy odafigyelést igényelt. Érdekességként érdemes megemlíteni pl. azt a feladatot, amelyben a tanulóknak a Star Wars sorozat részeit kellett bemutatni, a főszereplők és a tartalom felvonultatásával. Akadt olyan csapat, aki több oldalon keresztül fogalmazta meg gondolatait ebben a témakörben, mivel minden részletre kiterjedően szerették volna leírni az nyolcrészes sorozat jellemzőit. Jutalmuk maximális pontszám lett. A legkedvesebb feladatnak az utolsó körben kért csapatfeladat bizonyult, ahol a részvevőknek közösen kellett egy szabadon választott ételt főzniük, a munkafolyamatot pedig fotókkal és recepttel illusztrálniuk-

Az eredmények várakozáson felülinek bizonyultak. Czifra Zalán ugyan a tavalyi 3. helyezett után ezúttal a 17. helyen végzett, a csapatok többsége azonban a mezőny elejére került. Hóbely Márkó és Domján Balázs 26. lettek, Karas Luca és Kohut Gyöngy a 6. helyen zárták a versenyt, Szebegyinszki Szofi és Molnár Tamara pedig a 4. legjobb eredményt érték el. Bagi Csanád és Gácsi Gergő a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhattak fel. Felkészítő tanáraik Baginé Lőrincz Erika és Hegedűs Éva.

A kisebbek közül a harmadikos Hankó Boglárka és Vereczkei Ádám vett részt egyéni kategóriában ugyancsak a Hebe Kft. angol nyelvi 3 fordulós országos levelezőversenyén (Play and Win) Starter kategóriában.

A januári fordulóban a téli sportokkal, a februári feladatlapokon az állatok világával, a harmadik, egyben utolsó alkalom során a szobával és annak berendezési tárgyaival kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek.

A június első napjaiban ismertetett végeredmények a gyermekek kitartását, szorgalmát igazolták: Hankó Bogi országos 1. helyezést, csupán másfél ponttal lemaradva Vereczkei Ádám 4. helyezést ért el.  Felkészítő tanáruk Baginé Lőrincz Erika.

Minden diákunk eredményeihez gratulálunk, az okleveleket, a díjazottjaink pedig ajándékokat is kapnak a tanévzáróig a kiadó jóvoltából. A jövő tanévben régi és új jelentkezőkkel vágunk neki ennek a versenynek.

Hegedűs Éva, Baginé Lőrincz Erika

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka