1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Helló Siófok!

Helló Balaton! Így köszönthették iskolánk tanulói június 17-én a magyar tengert, a magyar tenger fővárosát. Ebben az évben 26. alkalommal szerveztük meg a felső tagozat üdülő táborát Siófokon.

Izgatottan indult el a kis csapat. Az izgalomra több oka is volt felnőttnek, gyereknek egyaránt: vajon jó lesz az idő? Jó lesz az új szálláshely? Sikerül a programjainkat megvalósítani? Nem történik senkivel semmi baj? Szerencsére mindenre csupa-csupa pozitív válasz adható.

Az eleinte még hűvös víz – gyorsúszással meghódítható volt! – napról napra gyorsan melegedett. A ragyogó napsütés, a tiszta égbolt megtette a hatását.

         Az új szálláshelyünk – a régi új tulajdonost kapott – nagyon jó volt. 2-3 ágyas szobákban – minden szoba saját vizesblokkal rendelkezett – helyeztek el bennünket. A szálló nagy udvarán a szabadidő eltöltésének számtalan lehetősége adva volt: foci-, kosárlabda- és homokos röplabda pálya, pingpongasztal, csocsó, biliárd, darts. A gyerekek ezeket a lehetőségeket hamar fel is fedezték és természetesen birtokba is vették. A szobákban szinte csak a csendes pihenő, illetve az alvás idején tartózkodtak.

Hatalmas ebédlőben kulturált körülmények között fogyaszthattuk el a nagyon finom és nagyon bőséges reggelit, ebédet, vacsorát – Jolika néni tálalásával.

         Ha nem is az előzetesen kiadott időpontokban, de valamennyi programot sikerült megvalósítani:

  • elcsendesedhettünk a Makovecz Imre által tervezett evangélikus templomban;
  • gyönyörködhettünk Siófok és a Balaton panorájában a város közepén álló víztorony körbe forgó felső szintjén;
  • Balatonboglár különlegessége a Gömbkilátó. Számunkra is különleges volt ez a program: sikerült ugyanis megtalálnunk a kilátótól levezető legmeredekebb ösvényt! De mindenki hős volt: épen, egészségesen érkeztünk vissza a táborba – kivéve Tibi bácsit, aki az utat törte a gyerekeknek!
  • bevetettük magunkat a Kálmán Imre sétány forgatagába: fagyi, jégkása, bazár – minden volt!
  • Balatonfűzfőn a BalatonBob Szabadidőparkban mindenki nagyon jól érezte magát! A bátrabbak a bobozás mellett kipróbálták a hintókát is, ami nem volt kis teljesítmény;
  • Misi bácsival esti horgászatra is kimentek azok, akik ennek a „sportnak” hódoltak – sajnos nem sok sikerrel, de ez nem rajtuk múlott! 
  • természetesen minden nap fürödtünk;
  • volt vízibiciklizés, csúszda a Balatonba;
  • sportversenyek: szlovák gyerekekkel nemzetközi focimeccs – nem mi nyertük, röplabda meccs – no ezt mi nyertük!
  • a nyitó tábortűz helyett – mivel az első este a vasútállomáson vártuk hét színjátszó táborozónkat, akik Gyuri bácsival érkeztek vonattal - záró tábortűz volt, ínycsiklandó szalonnasütéssel egybekötve.

Mintha csak az időjárás is érezte volna, hogy vége a tábornak, a hazautazás már esős, szomorkás időben történt. De sebaj! A Balatonnál töltött idő nagyon jó volt, amit a Szilvi néni által készített fényképek is igazolnak. Bízva abban, hogy mindenki jól érezte magát, elköszönhetünk a tábortól úgy, hogy: Veled, jövőre, ugyanitt!

Bencsik Tiborné

táborvezető

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka