1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Főnix- Tűzcirkusz

2019. január 28- án 52 izgatott csillogó szemű gyermek, szülő, pedagógus indult el, hogy a Fővárosi Nagycirkusz tűzbe burkolózott manézsát felfedezzék. Az elmúlt években jég és víz borította a porondot, most lángba borult!

Tüzes, misztikus, akrobatikával, illúziókkal és egzotikus állatokkal teli cirkuszműsort tekinthettünk meg a Rippel Brothers – Rippel Ferenc és Rippel Viktor – rendezésében. A klasszikus cirkuszi produkció tematikája a tűz köré épült, amely mindent megváltoztatott az emberiség fejlődésében. A tűz eredete, ereje és fontossága elevenedett meg a porondon a világhírű magyar artistaművészek látványos produkcióiban, akik a cirkuszművészet varázslatos nyelvén idézték meg az őselem különböző formáit. A tűzből született meg a Főnix, e különleges, mitikus lény, mely a történelem során számtalan halandó képzeletét rabul ejtette. E szent madár életének végén meggyullad, és saját hamvaiból újjászületik, mint az önmagát megújító lélek, így vált az idők folyamán a megújulás, a feltámadás, a tisztaság, az erő, a gyógyítás, az alkotás, a teremtés szimbólumává. Energiája inspirál, cselekvésre, kreativitásra serkent, mint a Fővárosi Nagycirkusz Tűzcirkusz című műsora: tanít, motivál, elgondolkodtat és elkápráztat egyben.

A produkciókban magyar világsztárokat láthattunk: porondra lépett a magasdrót nagymestere, Simet László, aki motorral mutatta be produkcióját a ferde dróton, valamint egy szédületes halálkerék-számban is lenyűgözte a nagyérdeműt. A többszörös díjnyertes Richter-család ifjú tagja, Richter Kevin egzotikus teve- és zebraprodukciót mutatta be a manézsban, valamint a magyar virtust idéző, dinamikus zsokészámmal kápráztatott el bennünket a Richter Kevin lovasakrobatacsoport. Látványos tűzshow-val keltette életre a tüzet az Anima Prizma tűzzsonglőr-csapat, Nagy Molnár Dávid, az illúzió mestere tűzmágusként varázsolta el a közönséget. Ehhez segítségre volt szüksége, így a mi tanítványaink közül választott segédeket. Kiri Zénó 4. b osztályos gyermek a varázspálcákat, míg Csire Vivien 4. b osztályos tanuló a varázszsák segítségével egy színes kendőt lobogtatott a közönség felé. Az előadás rendezője, a Rippel Brothers egy óriáskockán mutatta be erőemelő-számát mesterfokon. A jövő nemzedéke is porondra lépett a Fővárosi Nagycirkusz műsorában: a négy főből álló Rippel Brothers Akadémia Tűzangyalai egy lenyűgöző légtornász-bemutatóval, a TwirlinGirls – Jerabek Csenge és Faludi Szilvia – egy lendületes görkorcsolyaszámmal, Faludi Szilvia pedig egy látványos karikaszámmal ejtette rabul a nagyérdeműt. Az előadás egyetlen külföldi fellépőjeként az argentin Diaz Brothers egy nem mindennapi „kopogós” számot mutatott be a porondon.

Védőné Dobrotka Edit, Nagy Istvánné, Baginé Lőrincz Erika, Varga- Molnár Gabriella, Kriska Zsuzsa

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka