1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Kalandra fel!

Amikor a ligetben, az Arborétumban sétálunk vagy kimegyünk a gátoldalra egy kellemes, megfoghatatlan érzés keríti hatalmába az embert. Ezt az érzést a természet nyújtja számunkra, mely rengeteg energiával tölt fel bennünket, ellazít, megnyugtat.

Városunk szerencsés, mert a környék olyan természeti adottságokkal rendelkezik, melynek üdítő erejét sokszor megtapasztaljuk, átéljük egy tanév során. Ha végig gondoljuk a szeptembertől júniusig tartó időszakot, az iskolából kilépve a szervezett programok helyszíne  a pár kilométerre lévő ismerős területektől akár a 150- 180 kilométerre lévő célpontig is terjedhet.

Természetesen az életkor függvényében szervezzük a gyalog- és kerékpártúrákat, melyek az aktív pihenés mellett a fizikai teljesítőképesség növelését is jelentik.

Az Erzsébet-liget, a Körös-part és a gátoldal gyakran kerül terítékre, mert közelsége miatt egy-egy délutáni felüdülésre nagyon alkalmas. A játék mellett sok mindent meg tudunk figyeltetni a gyerekekkel, amit környezetismeret órán feldolgozhatunk. Tanítványaink spontán figyelme nagyon sok érdekes dolgot vesz észre, mely a felfedezés erejével hat számukra.

Szarvas és Békésszentandrás környékét rendszeresen járják osztályaink, gondolok itt a Duzzasztóra vagy a Vashíd mellett lévő tanösvényre, de egy uzsonnát szívesen elfogyasztanak a gyerekek a kompnál vagy a Szivornyáknál is. Bár előfordul az is, hogy a túra kiegészül valamilyen kézműves tevékenységgel, segítőszándékkal vagy egy intézmény megismerésével. Gondolok itt a Ruzsicskay Alkotóházban tett látogatásokra, a HAKI, a Biogáz üzem meglátogatására vagy éppen a kóbor kutyákhoz vitt adományokra.

Az tanév során távolabbra is eljutnak tanítványaink. Ősszel a bakancsos túra keretében Hollókőre látogattunk el. A Cserhát lankáin sétálva az ottani tanösvények, a világörökség részét képező Ófalu és a vár megtekintése nagyon sok élménnyel töltötte fel a csapatot. Volt egy kirándulásunk, amikor nem a mi lábunkban szaporodtak a kilométerek, de a program annál jobban elkápráztatott mindenkit. Ez a Fővárosi Nagycirkusz FŐNIX Tűzcirkusz című előadása volt.

A tanév végéhez közeledve minden osztályunk egy távolabbi célpontot jelöl ki a gyerekeknek. Így az első és a második évfolyam a Tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeumot választotta, a harmadikosok történelmi olvasmányaik helyszínét megélve Ópusztaszerre látogattak el, a negyedik évfolyam pedig Szeged nevezetességeivel ismerkedett.

Talán már hagyománynak is tekinthető, hogy megnézzük a Fővárosi Nagycirkusz előadásait. A tűz és a víz után most a Repülőcirkuszban izgulhatunk a levegő akrobatáiért a nyári szünet első napjaiban.

Védőné Dobrotka Edit

tanító

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka