1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Ujjongj az Úrnak, szolgálj az Úrnak…”


Május 13-án, pénteken rendezte meg a Mezőtúri Református Kollégium a III. Országos Csenki Imre Énekversenyt, melyen első alkalommal vett részt iskolánk három diákja. A vírusjárvány miatt már két alkalommal el kellett halasztaniuk a szervezőknek a viszonylag új kezdeményezést, ezt az országos megmérettetést. Talán ezért is történt, hogy most rekordszámú versenyző jelent meg. 60 iskolából közel 400 diák érkezett, akiket 40 pedagógus készített fel – tudtuk meg a megnyitó áhítaton a zsúfolásig megtelt Belvárosi Református Nagytemplomban. Egyéni és csoportos kategóriákban versenyeztek a diákok a legkisebbektől az idén első alkalommal az egyetemista korosztályig. Öt helyszínen 2-2 zsűritag és a versenytársak előtt mérték össze éneklési tudásukat a diákok. A kötelező ének korcsoportonként egy zsoltár és egy népdalzsoltár volt, ami mellé még egy szabadon választott dicséretet vagy szintén zsoltárt kellett énekelniük. A zsűri minden előadást arany-, ezüst és bronz-minősítéssel értékelt, valamint az arany minősítést szerzett diákok közül I., II. és III. helyezést osztott. Iskolánk három versenyzője Molnár Hanna az első, Búzás Sára a második, Csire Vivien a negyedik korcsoportban versenyzett, három különböző helyszínen, szinte egy időpontban. Volt miért dobogjon a szívem, de büszke vagyok rá, hogy mindhárman bátran és határozottan mutatták be felkészültségüket, énektudásukat. Az egész verseny a tervezett időpontoknak megfelelően zajlott le, ami a kiváló és gördülékeny szervezésnek volt köszönhető. A versenyt követően volt időnk egy kis pihenésre, feltöltődésre, játékra és fagyizásra, majd visszatértünk az eredményhirdetés helyszíneként megjelölt Nagytemplomba. A záróalkalom közös énekléssel kezdődött, dr. Bódis Tamás egyházzenei vezető irányításával, majd egy minikoncertet hallhattunk a házigazda gyermekkórustól Pusztai Katalin vezetésével. Sajnos az eredményhirdetést nem tudtuk megvárni, ami a nagylétszámú minősítések megírása miatt jócskán elhúzódott, nekünk viszont indulni kellett a vasútállomásra. Telefonszámot kértünk, hogy mégis megtudjuk, hogyan értékelték a lányok éneklését és ahogy Szarvasra érkeztünk, megérkezett az örömhír: Molnár Hanna országos II. helyezett lett, Búzás Sára és Csire Vivien ezüst minősítést kaptak. Nagyon örültünk az eredményeknek, az egész napunk remek volt, és még vonatozhattunk is.


Paraszt Attiláné felkészítő tanár 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka