1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Így hát, kedves egybegyűltek, tanulók és oktatók,
tapsoljuk meg egyszerre az évnyitót és évzárót!
Mivel e két ünnep közül választani nem lehet,
köszöntsük hát nagy hurrával, kettő közt a tanévet!”

Nyulász Péter kortárs magyar író, költő soraival köszöntöttük a 2022-2023-as tanévet. 2022. augusztus 31-én délután találkozott újra a benkás közösségünk, hogy együtt ünnepeljük meg a tanévkezdést. Lázár Zsolt, esperes és iskolalelkészünk, Horváth Z. Olivér szolgálatát követve iskolánk igazgatója Molnár Istvánné köszöntötte a tanulókat és szüleiket. Egyházközségünk felügyelője Dr. Czinkóczky Mihály néhány kedves szóval, gondolattal fordult a diákság felé, majd városunk alpolgármestere Molnár Etele köszöntötte az ünnepségen résztvevőket.


A köszöntések után a gyermekek szolgálata következett, mely során iskolánk énekkara és az 5. évfolyam diákjai énekeltek és verseltek. Az 1. osztályos tanulóink is bátran kiálltak és társaik nevében is versekkel köszöntötték az új tanévet. A szereplést Szilágyi Dorka 3.a osztályos tanulónk folytatta, aki énekelve kérdezte a gyermekeket, hogy vajon milyen lesz az iskola. A szereplők dalolva válaszoltak, megnyugtatva ezzel Dorkát, és minden egyes kisdiákot, aki még esetleg kételkedett abban, hogy milyen jó hely is az iskola.


Az ünneplés folytatódott a szereplők levonulása után is, hiszen új tagokkal bővült az elmúlt és idei tanévben iskolánk nevelőtestülete. Az ünnepi istentisztelten eskütételt követően beiktatták tisztségükbe: Fekete-Rekényiné Gábor Krisztina, Kiszelyné Balogh Ildikó, Rohony Noémi, Tüskés Éva, Vajda Ildikó és Valach Klaudia kollégákat.


Majd az 1. osztályosok és a tanító nénik léptek az oltárhoz, amelyre egy-egy szál rózsát helyeztek és fogadták az áldást, mellyel elindultak egy közös úton.
Lezárásként, a mára már hagyománnyá lett közös szelfit készítette el Zsolt bácsi az oltár előtt, amit valószínűleg könnyes szemekkel fogunk újra megnézni 8 év múlva, a ballagási ünnepségen.


 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka