1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Úszóbajnokság

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a Nemzeti Tehetség Program által támogatott, NTP-TDSV-12-0034. azonosítószámú, "Benka Kupa Egyházi általános iskolák területi úszóbajnoksága" című pályázatának köszönhetően idén először rendezett egyházi fenntartású iskolák számára úszóversenyt. A meghívásra 4 iskola jelezte részvételi szándékát a május 22-i eseményre. Városunkból a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Békésről a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola, Soltvadkertről a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Mezőtúrról a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola adta le a nevezését a hazai csapaton kívül.

Az iskolák versenyzői a négy úszásnem 50 méteres számaiban, valamint 100 méteres vegyes úszásban mérték össze tudásukat. Az egyéni versenyszámok végén 4x50 méteres összevont korosztályos gyorsváltókat is indíthattak az iskolák.  A Szarvasi Úszóklub időmérő berendezése és II. osztályú vizsgázott versenybírói segítették a verseny minél színvonalasabb verseny lebonyolítását.  A díjazás minden korosztályban évfolyamonként történt, ahol az első három helyezett érem, a 4-5-6. helyezett oklevél díjazásban részesült, aminek a hátterét, egy úszó sellőlányt, Sári Boglárka 5. b osztályos tanuló tervezte meg. Az egyéni pontverseny is értékelve lett, ahol az úszószámok után minden korosztály első három helyezett versenyzője egy kis serleget kapott ajándékba. Azokat a versenyzőket akiknek nem sikerült érmet elérnie, a versenyszervezők egy úszósapkát adtak ajándékba. A legeredményesebb csapatokat is díjazták. Első helyezést ért el a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola aki átvehette a győztesnek járó serleget. A második helyezett a hazai rendező csapat a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda,a harmadik helyezett pedig a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola csapata lett. Mindkét csapat hasonlóan az első helyezetthez, egy serleg díjazásban részesült. 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka