1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Tehetséghidak Program - Sakk Maraton a Benka ovisoknak

A TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt keretében a „Gazdagító programpárok II.”  OPER 3458 számmal a Sakk Tehetségműhely lehetőséget kapott gazdagító programok szervezésére, és a programok megvalósításához szükséges eszközök beszerzésére.

A programpár szakmai tervét Huszti Erika, az intézmény pedagógusa dolgozta ki az óvodai sakk tehetségműhelyben résztvevő gyermekek számára. Különlegessége ennek a programsorozatnak, hogy a nagy csoportos gyermekek szüleikkel és tehetségsegítő szakemberrel együtt vettek részt a foglalkozásokon.  A helyszínek is meghatározóak, hiszen a múzeumban egy élményekkel, ismeretekkel teli délelőttöt tölthettek el a gyermekek, a sakklabirintusból  izgalmas feladatokat megoldva jutottak ki. A programban lényeges elem volt a logikai-matematikai játékok megismertetése, s ezekkel a társasjátékokkal történt fejlesztés.  A gyerekek nagy örömmel készítették el a sakk figurákat vasalható gyöngyökből és mézeskalácsból.

A szülők érdeklődése folyamatos, kitartó, példaértékű a szülőtársak számára. Megtanították egymást sakkozni, de ami ennél is fontosabb, hogy őszintén érdeklődtek gyermekeikben található tehetség csírák felől. Segítették gyermekiket a feladatok megoldásában, erősítve a gyenge területeket is. Jó beszélgetések, hasznos tanácsok hangzottak el a három nap alkalmával.

Öröm volt látni azt, hogy együtt van a család, együtt játszanak, tevékenykednek, apa, anya, kisgyermek – ez mind pozitív hatású volt.

A nevelés szempontjából is sokat tudtunk segíteni a szülőknek. Ajánlottunk könyveket, közösen mondtunk verseket a program zárásaként, s megfogalmaztuk, hogy a sakktábla melletti küzdelemben azokra az erényekre van szükség, amelyek nélkül az életben sem lehet boldogulni.

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka