1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Intézményeinkről

Evangélikus óvodánk ökomenikus nyitottságú egyházi intézmény. A 94 óvodásunk nevelését a keresztyén értékrend hatja át. Fontosnak tartjuk az érzelmi, lelki nevelést. Óvodásaink személyiségének harmonikus fejlesztését a szülőkkel karöltve valósítjuk meg. A kicsinyek játékos formában megismerkedhetnek a szlovák nyelvvel is. Csoportszobáink tágasak, világosak. Udvarunk örömteli élettér a gyermekek számára, ahol napról napra rácsodálkozunk a természet szépségeire: virágos kertet, sziklakertet, veteményes kertet és bogártanyát alakítottunk ki. Óvodánk a korai tehetségfejlesztés műhelye, ahol sokféle tehetséggondozó tevékenység kap helyet: sakkoktatás, kézműveskedés, fazekas műhely, mozgásfejlesztő, tartásjavító zenés torna. Az egész intézményben biztosított a folyamatos tehetséggondozás 3-14 éves korig.

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és gyerekeket előzetes bejelentkezés után bármely időpontban.

Iskolánkban keresztény értékeken alapuló gyermekközpontú nevelés folyik. Szeretetteljes légkörben alapozzuk meg az általános műveltséget. 18 tanulócsoportunkban 467 diák tanul. Alsó és felső tagozatos gyermekeink tudását esztétikus környezetben, tágas, világos, jól felszerelt, interaktív táblákkal ellátott tantermekben fejlesztjük. Törekszünk diákjainkban elmélyíteni a magyar nyelv és történelem szeretetét. Nagy gondot fordítunk a matematika (nívócsoport), az idegen nyelv (bontott csoport) és az informatika oktatására. A tanulók érdeklődésüknek megfelelően látogathatják a délutáni szakköröket, különféle foglalkozásokat, az egészséges testi fejlődést szolgáló sportköröket. Különböző tehetségműhelyekben vehetnek részt tanulóink: fizika, matematika, angol, magyar, színjátszó, majorette, labdarúgás, asztalitenisz, úszás, sakk, néptánc. Iskolánkban évek óta folyik sikeres tehetséggondozás a Debreceni Egyetem munkatársainak irányításával. Vizsgálatokkal, mérésekkel követjük nyomon több területen is a tanulók fejlődését.  2011 óta Akkreditált Tehetségpont intézményként dolgozunk. Tanulóink évről évre eredményesen vesznek részt különböző szintű tanulmányi és sport versenyeken. Legtehetségesebb diákjaink neve elismerésként felkerült a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetség által létrehozott géniusz honlapra.


 Elérhetőségeink

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka